Welkom

Welkom op Chinees Leren Zwolle.

Waarom wilt u, en samen met u steeds meer mensen, Chinees leren?

Ten eerste, China heeft ongeveer 1,35 miljard inwoners terwijl de totale wereldbevolking ongeveer 7,00 miljard is. Bijna 20% van de wereldbevolking is Chinees!
Bijna 1 op de 5 mensen in de wereld komt uit China en spreekt Chinees-Mandarijn. Ook in landen als Indonesïe, Singapore en enkele landen in zuid-Azie wordt Chinees-Mandarijn gesproken.

De economie in China ontwikkelt zich steeds verder en groeit de laatste jaren meer en meer. (Het lijkt er steeds meer op dat China de tweede economische grootmacht zal worden).
China wordt steeds belangrijker en invloedrijker in de wereld. Er zijn heel veel internationale en Nederlandse bedrijven met zaken in China, waaronder: Heineken, Phillips, Shell, H&M enz.
Een goede kennis van de Chinese taal en cultuur zullen de kansen op een professionele loopbaan zeker verhogen.
China wordt ook steeds aantrekkelijker als vakantiebestemming. De prachtige natuur en rijke geschiedenis bieden voldoende mogelijkheid voor een onvergetelijke vakantie!

Bovendien heeft staatssecretaris Dekker van onderwijs besloten dat scholieren op middelbare scholen in de toekomst examens kunnen doen voor het vak Chinees.

Shanghai 's nachts

Shanghai ‘s nachts


Op dit moment kunnen scholieren als verplichte tweede vreemde taal, naast Engels ook Frans of Duits kiezen. Vanaf 2015 kunnen VWO-leerlingen ook Mandarijn-Chinees leren als hun school dat vak aanbiedt.

Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om een vreemde taal en cultuur te leren.

Waarom wij?

  • Cursussen Chinees voor iedereen met interesse in de Chinese taal en cultuur
  • De lessen zijn in groepsverband met maximaal 5 personen, tenzij anders aangegeven
  • U krijgt voldoende aandacht en tijd om uw vragen te stellen
  • U leert Chinees-Mandarijn spreken, luisteren, lezen en schrijven
  • U leert meer over de Chinese cultuur en geschiedenis
  • Ervaren, standaard Mandarijn sprekende docente
  • Volledig in de Chinese sfeer
  • De niet-Chinees geschreven taal in de boeken is Engels, enige kennis van de Engelse taal heeft de voorkeur maar is niet noodzakelijk

Comments are closed.